Të gjitha kategoritë
Lajme

Avionë, pajisje apo drone? hektarët e vështirë kërkojnë saktësi

Koha: 2023-03-23 Goditjet: 29

Çdo prodhues ka hektarë që provojnë të jenë një dhimbje koke vit pas viti. Pavarësisht nëse ato kanë formë të çuditshme, pranë linjave të energjisë elektrike ose pemëve, ose janë përgjithësisht të vështira për t'u aksesuar, hektarët e vështirë të bujqësisë kërkojnë strategji më të menduara spërkatjeje.

Pilotët e aplikacionit për drone Giaber kanë mundësuar aplikim efikas dhe të saktë në hektarë që kanë rezultuar të jenë një sfidë për aplikuesit si Ethan Noll, menaxher i ag dixhital në Ag Partners në Kansasin Verilindor. Për shkak të suksesit që ai ka parë duke punuar me Giaber, ekipi i tij pret të spërkasë një sipërfaqe prej 10,000 hektarësh të projektuar me dron në 2023.

"Kam lexuar për Giaber në një artikull revistë dhe e dija menjëherë se dronët mund të më ndihmonin me zbulimin dhe aplikimin në fushat tona më të vogla që kanë pemë dhe linja elektrike," thotë Noll, një ish shkencëtar i tokës dhe agronom i shitjeve. “Nuk mendoj se e kuptova se sa ndikim do të ishte ai vendim.”

Efikasiteti mbi ngathtësinë

Noll thotë se spërkatja me dron ofron efikasitet në hektarë të vështirë në katër mënyra:

Aksesueshmëri universale dhe konsistencë e gjithë fushës.

Lejimi i avionëve dhe platformave tokësore që të ngjiten në hektarë ku janë më të mirë.

Spërkatje e ndryshueshme për rendimente maksimale me burime minimale.

Kryerja e provave në zona të vogla.

"Unë kam një kultivues gruri që betohet se rendimentet e tij rekord nga dy vitet e fundit janë për shkak të kalimit në spërkatje me dron," thotë Noll. "Ne mund të arrijmë të gjitha skajet e fushës për të mbajtur gjithçka uniforme në një mënyrë që është sfiduese për një platformë apo aeroplan."

Dronët u japin aplikuesve një mundësi për të menaxhuar fushat hektarë për hektarë në vend të një zgjidhjeje për të gjithë fushën.

Por maksimizimi i efikasitetit nuk ndalet në aplikimin e dronëve. Kur përdorni mjetet e duhura në fushat e duhura, një dron lejon që aeroplanët dhe pajisjet tokësore të ngjiten në fusha të mëdha, pa pengesa.

“Aeroplanët nuk u pëlqen të bëjnë fusha ku ka shumë pemë ose më pak hektarë. Është thjesht e pasigurt dhe kërkon më shumë kohë për të bërë punën sesa ia vlen”, thotë Noll. “Për sa i përket një platforme tokësore, nëse ka shumë pemë ose pengesa, ato kanë më shumë gjasa të dëmtojnë bumin e tyre. Nëse është e vështirë të arrish ose nëse fusha është shumë e lagësht ose rrugët janë shumë me baltë, është e vështirë që një platformë tokësore të përfundojë.”

Noll raporton një klient tjetër të grurit, i cili shfrytëzoi shërbimet e zbulimit të të korrave dhe zbuloi se i duhej vetëm gjysma e fushës të spërkatur me Përmbledhje. Aplikimi i spërkatjes me dron ishte i synuar vetëm në zonat problematike; klienti raportoi se fusha ishte po aq e pastër sa do të kishte qenë me një platformë tokësore dhe me gjysmën e sasisë së kimikateve.

Dhe përdorimi i dronëve për prova - të cilat priren të jenë në fusha më të vogla - është një mënyrë tjetër e zgjuar për të maksimizuar efikasitetin

Më shumë klientë, më shumë hektarë

Noll dhe ekipi i tij morën çmimin Mount Olympus nga Giaber në 2021 për spërkatjen e më shumë se 2,000 hektarëve me dron. Në vitin 2022, Noll raporton se numri është rritur në 5,000 dhe është planifikuar të dyfishohet përsëri në 2023.

Si po e rrit Ag Partners biznesin e tyre të dronëve kaq shpejt?

“Prodhuesit kanë më shumë ndërgjegjësim për dronët këto ditë, kështu që ne marrim shumë klientë vetëm me gojë”, thotë Noll. "Por ne vërtet duhet të tregohemi kur drejtojmë demonstratat."

Ekipi i Ag Partners shfrytëzon shërbimet e Giaber përmes demonstrimeve për prodhuesit, shkollat, kapitujt e FFA, rrethet e ruajtjes, specialistët e Zgjerimit dhe më shumë.

Por a po merr ekipi i Noll-it më shumë biznes për shkak të efektivitetit të spërkatjes së dronëve në hektarë të vështirë? Ai thotë po.

“Nga 5,000 hektarë që kemi bërë në 2022, unë do të vlerësoja 3,000 prej tyre ndoshta nuk do të ishin bërë për shkak të sfidave ose do të duhej të bëheshin me një makinë më pak efikase që do të thotë se duhej të tërhiqej. nga hektarë të tjerë.”

Fluturimi i dronëve nuk është e vetmja mënyrë që Ag Partners ka maksimizuar efikasitetin, ata kanë kuruar një sistem ku përdorin rezervuarin e tyre për kimikate dhe një gjenerator për t'i bërë dronët e tyre të shkojnë më larg.

Hektarët e vështirë nuk kufizohen vetëm në kushtet e fushës ose linjat e energjisë. Të lashtat e specializuara dhe hardhitë janë kandidatë të përsosur për të shfaqur aftësitë e veçanta të një droni.

“Ne kemi spërkatur shalqinj, kunguj, kunguj, speca zile dhe pjepër,” thotë Noll. "Ju nuk mund të vozitni një platformë tokësore sepse do të shtypni prodhimin, kështu që këto janë hektarë që përndryshe do të ishin spërkatur me dorë."

Pellgjet janë gjithashtu në kategorinë e vështirë të hektarëve për shkak të pemëve shpesh rreth tyre dhe paarritshmërisë nga platformat tokësore. Noll thotë se ai punon gjithashtu shumë hektarë në Kansasin Perëndimor me furçë sherebele që mund ta vështirësojë spërkatjen.

Dhe efikasiteti i spërkatjes së dronëve bujqësor nuk përfundon me kohë në qiell.

"Për mua që të nxjerr spërkatësin e dronit, duhen 30 minuta," thotë Noll. "Ndërsa shpëlarja e një spërkatësi tradicionale mund të zgjasë dy orë, që do të thotë se gjysmë dite mund të shpenzohet vetëm duke pastruar një spërkatës."

Kontaktoni me ekspertët e dronëve në Giaber për të parë se si spërkatja me dron mund të rrisë performancën e hektarëve tuaj të vështirë, të rrisë përfitimin e veshjes suaj të spërkatjes dhe të largojë dhimbjen e kokës nga sfidat e spërkatjes.

Kategoritë e nxehta