Të gjitha kategoritë
Lajme

Dronët dhe gjenerata e ardhshme e bujqësisë

Koha: 2023-03-20 Goditjet: 33

Për ekipin baba-bir, Blake dhe Dakota Crow, integrimi i një S60PRO në biznesin e përditshëm të blegtorisë ndihmoi në hapjen e derës që Dakota të zhvendosej në shtëpi në Misuri dhe të merrte një rol më aktiv në biznesin e blegtorisë familjare.

Për tetë vitet e fundit, Dakota dhe familja e tij kanë bërë shtëpinë e tyre në Michigan, duke iu afruar operacionit familjar në maj të këtij viti.

“Kur ai (Dakota) vendosi se ishte gati të kthehej në shtëpi, ne filluam të bisedonim dhe të sillnim një dron ishte diçka që ai mendoi se mund ta bënim së bashku si një marrëveshje anësore, dhe ne po mësojmë gjithçka që duhet të dimë dhe po licensohemi për të. bëj gjëra komerciale vitin e ardhshëm”, thotë Blake.

Blake ndërtoi një rimorkio që përfshin një rezervuar për përzierjen e kimikateve, një gjenerator dhe elementë të tjerë thelbësorë që ekipit do t'i nevojiten për ta çuar biznesin në nivelin tjetër. Sa i përket Dakotës, ai po përdor aftësitë e tij për të përdorur dronin.

“Së pari dhe më kryesorja, si çdo baba dhe bir, ju kërkoni një mënyrë për t'u lidhur dhe kjo ka qenë një mënyrë vërtet e shkëlqyer për ne për t'u lidhur – dhe secili prej nesh duhet të përdorim grupin e aftësive tona. Unë jam duke bërë fluturimin dhe ishte shumë argëtuese t'i bashkoja të gjitha, "thotë Dakota. “Për çdo djalë që ndihmon dhe punon për prindërit e tij, ju gjithmonë po përpiqeni të shtoni sa më shumë vlerë që mundeni dhe të jeni në gjendje të shtoni vlerë përmes këtij grupi aftësish ka qenë vërtet e mrekullueshme. Unë nuk jam më i miri për të aplikuar me spërkatës ose për të drejtuar një traktor, por fluturimi i dronit është diçka për të cilën jam i mirë. Dhe ana tjetër është se droni është jashtëzakonisht efikas, "thotë Dakota për propozimin e vlerës së aftësive dhe aplikimit të tij me dron i shton funksionimit të familjes së tij, si dhe aspiratave të tyre të aplikimit komercial.

Ekipi mori vendimin për të zbatuar një dron në funksionimin e tyre dhe për të ndjekur mundësitë e aplikimit komercial për shkak të madhësive më të vogla të sipërfaqes dhe vështirësisë që shumica e prodhuesve të viçit në zonë kanë për të siguruar mbulimin e avionëve dhe helikopterëve.

“Është shumë më e shpejtë se metodat e tjera të aplikimit, veçanërisht me përmasat tona të kullotave 30 – 40 – 50 hektarë. S60PRO është i shpejtë në mbulimin e këtyre hektarëve dhe unë nuk i kam përdorur ende të dhënat, por ne po përdorim më pak produkt sesa zakonisht në ato kullota kur aplikojmë me traktor, "thotë Blake.

Për Dakotën, rikthimi në operacionin familjar ishte një synim që ai ka pasur gjithmonë, duke treguar se në klasën e pestë u tha prindërve se do të bëhej fermer. Ashtu si shumë prindër ferme, ata e inkurajuan atë të provonte gjëra të reja dhe të merrte disa para në bankë.

"Unë thjesht kam pasur gjithmonë një dashuri për të (operacionin familjar të viçit) dhe gjithmonë kam kërkuar një mënyrë për të qenë pjesë e tij," thotë ai.

Dakota është një baba, ai vetë dhe është e rëndësishme për të që të shohë fëmijët e tij të bëhen pjesë e operacionit të familjes së tij nëse ata zgjedhin ta bëjnë këtë, një mundësi për të cilën ai sheh teknologjinë që vazhdon të luajë një rol.

“Teknologjia po luan një rol të madh në tërheqjen e fëmijëve në fermë, dhe me përparimet, si ky dron, që nuk vijnë me një pengesë të madhe kostoje, është më e lehtë për fëmijët të hyjnë në lojë. Ju nuk mund të dilni dhe të blini një traktor ose tokë kur filloni për herë të parë, por ata mund të blejnë një dron. Është thjesht një mënyrë e lezetshme që ata të përfshihen – nuk kam asnjë dyshim që djali im do të jetë një pilot më i mirë (drone) se unë, sepse ai luan videolojëra dhe kjo është në thelb kjo.”

Dakota thotë se fëmijët e tij tashmë po tregojnë interes dhe ai po i lë ata të mbajnë kontrolluesin, të rrëshqisin butonat dhe të ndihmojnë në ndërrimin e baterisë. Më e rëndësishmja, thotë ai, fëmijët e tij janë me të, duke mësuar dhe duke përmirësuar interesat e tyre.

“Misioni im i jetës, e kam marrë nga një libër, është shumë i thjeshtë: të rinovoj metodat tradicionale.”

Dhe pak gjëra janë më inovative në fermë sot sesa përdorimi i dronëve për spërkatje, duke tronditur metodat tradicionale të aplikimit të plehrave të farave, kimikateve dhe madje edhe menaxhimit të kullotave.

Kategoritë e nxehta